Webinar Energiezuinig Renoveren

Webinar Nul Op de Meter

– Slim en snel energieneutraal renoveren –

>> direct naar het webinar

Energieneutraal renoveren vraagt technisch veel van uw bedrijf, en betekent ook dat u werkt met een andere financieringsconstructie. Ervaringsdeskundigen André Hehemann (Van der Leij Bouwbedrijven) en Jeroen Osendarp (NOVA architecten) laten zien hoe u het renoveren naar energieneutraal succesvol kunt aanpakken. Welke Nul-Op-de-Meter tips hebben zij?

Technisch is renoveren naar Nul-Op-de-Meter heel goed mogelijk, maar economisch is het nog lastig. Om dit te bereiken moeten bouwbedrijven gaan denken als een industrie. Niet aan 100 of 1.000 stuks productie, maar in 10.000 stuks. Dit betekent dat de bouwplaats zich verplaatst naar een overdekte fabriekshal, en vraagt bovendien om geïntegreerde prefabricage.

Energieneutraal kan niet zonder prestatiegarantie
Gaat u hiermee aan de slag, dan betekent dit dat er veel verandert in uw bedrijf en voor de mensen die daar werken. Zo moet u zich nieuwe werkwijzen en technieken eigen maken, en uw financieringsconstructie aanpassen. De laatste moet er bij een Nul-Op-de-Meter woning immers zo uitzien, dat je als woningeigenaar met het geld dat je uitspaart op je energierekening een verbouwing kunt financieren. Dit betekent dat u als bouwer een prestatiegarantie moet kunnen afgeven: de balans van de energie moet aan het einde van het jaar echt nul zijn.

Inhoud webinar Nul-Op-de-Meter
Ervaringsdeskundigen geven hun mening over de ontwikkelingen rondom energieneutraal bouwen. Als deelnemer aan de Stroomversnelling Koop laten ze zien hoe zij hier op inspringen: welke nieuwe producten hebben zij ontwikkeld? Cindy Vissering, programmamanager van SBRCURnet en kennispartner voor de Stroomversnelling Koop, opent het webinar met een introductie over energieneutraal verbouwen, en leidt dit webinar.

Sprekers Webinar Nul Op de Meter André Hehemann, van der Leij Bouwbedrijven en Jeroen Osendarp van de Verduurzamers.

Sprekers Webinar Nul Op de Meter: André Hehemann (midden) van der Leij Bouwbedrijven en Jeroen Osendarp (links) van de Verduurzamers.

Sprekers
Jeroen Osendarp: Als architect van ag NOVA architecten is Jeroen partner in de Verduurzamers. De Verduurzamers geloven in een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waar mensen gelukkig en comfortabel wonen.

André Hehemann: Als innovatiemanager bij van der Leij Bouwbedrijven houdt André zich dagelijks bezig met innovaties op het gebied van verkoop, techniek, processen en samenwerkingen.

Hierbij de link naar het webinar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.