Holistische visie waarbij bewoner centraal staat

Beste Selina,

Jeetje, wat een boel informatie kun jij in één blog verpakken zeg.
Gefeliciteerd met je nominatie voor de duurzame top 50. Ik ben benieuwd naar de uitslag op het Green Tie Gala op Building Holland. Ik hoop dat ik je dan mag feliciteren!

Eerder op diezelfde dag, 23 maart op Building Holland, ben ik dagvoorzitter voor de Visiebijeenkomst van Active House.  Op deze bijeenkomst zullen verschillende Active House projecten gepresenteerd worden. Het gaat hierbij zowel om al gerealiseerde projecten als om projecten in de ontwerpfase. BBA binnenmilieu zal een terugkoppeling geven van de enquête en monitoring die gedaan wordt bij de 10 gerenoveerde woningen de Poorters van Montfoort. En natuurlijk is er ruimte om experts te bevragen en met elkaar te discussiëren.

Onlangs was minister Blok op werkbezoek bij de Poorters van Montfoort. Hij heeft van de bewoners te horen gekregen hoeveel hun comfort is verbeterd. Hij heeft toen ook (informeel) de proefuitgave van de uit het Engels vertaalde Active House Ontwerprichtlijnen in ontvangst mogen nemen. Deze Ontwerprichtlijnen worden 23 maart op Building Holland gepresenteerd. Vanaf dan zal ook een digitale versie op de website van Active House Nederland gratis te downloaden zijn.

Gisteren zaten we met de partners van Active House Nederland bijeen om met elkaar te bespreken hoe we de Active House visie meer integraal onderdeel uit kunnen laten maken van onze dagelijkse werkzaamheden. Wanneer je achter de visie staat die een holistische benadering voorstaat van de aspecten op comfort, energie en milieu, dan wil je die ook uitdragen in de contacten met je potentiële klanten. De visie is doordrongen van de wetenschap dat het in een gebouw draait om die gebruiker. Hoe stel je dan als Active House partner je diensten en producten helemaal in dienst van die gebruiker? We deden veel inspiratie op om van elkaar te horen hoe men dit aanpakt.

Vanuit SBRCURnet willen we graag meer vertellen over de visie van Active House. En dat doen we bijvoorbeeld op de bijeenkomst van het platform ZEN (Zeer Energiezuinige Nieuwbouw), waar leden van Aedes, Neprom, NVB en Bouwend Nederland met elkaar nadenken over de BENG eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) vanuit de overheid voor nieuwbouw. Mijn collega Bas Hasselaar zal deze workshop leiden en vertelt onder andere vanuit zijn eigen ervaring richting het realiseren van een Active House.

Ook delen we onze kennis graag via publicaties. In de pijplijn het praktijkboek Active House (planning uitgave volgend jaar) in navolging van het Praktijkboek Passiefhuis en het Praktijkboek Nul Op de Meter (in ontwikkeling). Bij het praktijkboek Passiefhuis krijg je momenteel gratis het inspiratieboek duurzame kantoren!

Nogmaals veel succes voor de Duurzame Top 50 en tot woensdag dan!

Deze blog verscheen origineel op LinkedIn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.