Hoe maak ik een bestaande woning energieneutraal?

Hoi Selina,

Ook ik heb veel opgestoken op het Symposium over de Excellente gebieden. Mooie voorbeelden van hoe het ook kan.

Er is veel te doen over het energieneutraal maken van de gebouwde omgeving. Hierbij speelt niet alleen de techniek een rol, maar zeker ook de financiering, de comfortbeleving voor de bewoner en bijvoorbeeld de prestatiegarantie.

Om inzicht te geven aan welke knoppen je kunt draaien om een goede energieneutrale woning te ontwerpen met een goed comfortabel binnenklimaat, biedt SBRCURnet een cursus aan die deze inzichten geeft. Deze inzichten geven een betrouwbare voorspelling voor het werkelijke energieverbruik. Bekijk hier de cursus ‘ontwerp en bereken energieneutrale gebouwen’ die ingaat op de specificaties voor BENG – bijna energie neutrale gebouwen.

In de 2-daagse cursus die gegeven wordt op 1 en 15 december (schrijf je snel in!) wordt gebruik gemaakt van een rekenmodule om aan te geven welke effecten een verandering aan de ene kant heeft op aspecten elders in de woning. Aansluitend op de cursus kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de PHPP-tool of de NZEB-tool die een goed beeld geven voor een prestatiegarantie.

Precies tussen deze twee cursusdagen in geven we ook een gratis webinar over Nul Op de Meter renovaties. Twee bouwbedrijven vertellen waar zij mee bezig zijn en wat het van hen vraagt om een Nul Op de Meter product te ontwikkelen en straks te kunnen garanderen. Over één van de sprekers, André Hehemann van van der Leij Bouwbedrijven schreef ik al eerder een serie blogs, waarbij de laatste deze week online gegaan is. Bekijk hier het eerste blog.

In december is er dus genoeg te doen om je kennis over het energieneutraal maken van de gebouwde omgeving aan te vullen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.